Margret Wolff, Tilburg 1951.

De drijfveer tot schilderen. Wat mij mateloos inspireert om te tekenen en te schilderen zijn mijn indrukken van het leven zelf. Mijn grootste voorbeelden zijn Matisse, Jawlensky en Emil Nolde, de Duitse expressionist. Vooral zijn werk, stiekem gemaakt in de 2e Wereldoorlog, spreekt me enorm aan. Zo ook Rothko en heel anders: Per Kirkeby. Later ook Marijke Boomsma.

Ik ben een gevoelig mens, emoties komen bij me binnen en vertrekken weer, maar blijven ook vaak hangen.Wanneer de voorraad te groot wordt moet ik er iets mee. Soms schrijf ik de indrukken van me af en vormt zich een gedicht. Ik heb een klein bundeltje gemaakt met gedichten en afbeeldingen. Ook in tekenen en schilderen leg ik emoties vast. Ik werk direct, vanuit een gevoel, soms intuitief. Dat is leuk want daarmee verras ik ook mezelf.

Zoals ik als mens verander, verandert ook mijn repertoire. Ik ben begonnen met abstract schilderen, vaak afgeleid van een stilleven, uitgewerkt met acrylverf op papier. In de loop der jaren worden mijn abstracte werken minder strak en levendiger. Dan weer ben ik op zoek naar rust, maar mijn manier van werken, snel, direct, intuitief, blijf ik behouden. Zo kom ik uit bij aquarel en gewassen inkt, dan weer gebruik ik sterk verdunde acrylverf.  Ik blijf me verdiepen op mijn eigen wijze. Mijn inspiratie is nog lang niet uitgeput. Ik werk ook met mixed media waarin allerlei structuren en afbeeldingen worden verwerkt en opgelost in de verf.

 

margret@exto.nl